Zondag gratis doorgeefknuffels in centrum

Van onze redactie
21 december 2013
Morgenmiddag worden in de binnenstad gratis knuffels uitgedeeld. De actie ‘Hug it Forward’ is door Julie Adang via Facebook opgezet om mensen tijdens de feestdagen even stil te laten staan bij mensen die eenzaam zijn en die wel een knuffel kunnen gebruiken.

Het is een combinatie van Free Hugs en Pay it Forward. Een omarming die je doorgeeft. Je krijgt er één en geeft er twee weg.

De laatste tijd lees je steeds vaker in de kranten dat er een oudere man of vrouw gevallen is, in huis of in de berm met de scootmobiel, en het uren, soms dagen duurt voor iemand het in de gaten heeft. Niet alleen ouderen maar ook de jongere generatie vereenzaamd. De mensen zijn zo druk bezig met hun eigen leven. Helemaal rond de kerstdagen wanneer op het laatste moment nog kerstinkopen gedaan moeten worden. Familie wordt bezocht of men gaat een dagje met de kinderen weg. Met het Hug it Forward event wordt er even stilstaan bij de mensen in je omgeving die wat extra aandacht en compassie nodig hebben.


Wil je meedoen? Kom dan om 13.00 uur, met een stuk karton en wat stiften naar het Marikenbeeld op de Grote Markt en help mee de Hugs als een lopend vuurtje te verspreiden.


Dit bericht delen:

Advertenties