De motivatie van Eric zoals het te lezen is op de site van het evenement: ‘Dit was een enorme dreun voor haar en haar dierbaren. Ik heb in de afgelopen jaren gezien wat een impact deze slopende ziekte heeft. Ik heb bewondering voor Babs hoe zij, ondanks alle ellende, zo positief in het leven blijft staan. Ik kan Babs helaas niet beter maken, maar ik kan mij wel inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen om de tot nu toe ongeneeslijke ziekte ALS op de kaart te zetten en om onderzoek te kunnen doen naar deze slopende ziekte. Hoop is er om voor te vechten. Ik wil dat doen door mee te doen aan de "Tour du ALS" en om 3x de Mont Ventoux op te fietsen. Help Babs, en alle ALS patiënten, door mij te sponsoren en om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Ik sluit af met het motto van Babs: LEEF EN LACH.’
Eric vertrekt 23 mei samen met een collega die hem gaat ondersteunen als ‘bezemwagen’ en hun beider vrouwen al naar een camping in Frankrijk. Om alvast een beetje te acclimatiseren en nog wat te trainen. Zijn 1500 euro heeft hij al behaald maar meer sponsorgeld is altijd welkom.
1500x1500x1500
Het evenement telt 1500 deelnemers die ieder minimaal 1500 euro voor de 1500 Nederlandse ALS patiënten bijeen willen brengen om zodoende een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de oorzaak van ALS. Dit met als doel een mogelijkheid te scheppen om medicijnen en/of een behandelmethode te ontwikkelen om de vreselijke terminale ziekte te kunnen bestrijden. De deelnemers gaan een ongekende uitdaging aan die bijna onmogelijk lijkt. Bijna…., want toch lukt het velen telkens weer hun grenzen te verleggen en toch te volharden in de sportieve strijd.
Wat is de ziekte ALS
Amyotrofische Lateraal Sclerose is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Door ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en onderste deel van de hersenen af. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. ALS leidt tot progressieve zwakte van spieren in armen, benen, gelaat en romp. Zwakte van de ademhalingsspieren is vaak de oorzaak van overlijden. Er bestaat geen behandeling of medicijn, waardoor de gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt slechts drie tot vijf jaar is. Jaarlijks komen er zo'n 500 patiënten in Nederland bij.
Meer informatie over dit evenement, de deelnemers, de ziekte ALS en mogelijkheden voor een financiële bijdrage op: www.tourduals.nl