Zamora viert thuispremière in Merleyn

Van onze redactie
15 januari 2014
Wat doe je als je leven trekjes krijgt van een filmscript? Dan schrijf je er de soundtrack maar vast bij! Dit is althans wat de Nijmeegse zanger Cyril Crutz deed. Zijn nieuwe band Zamora brengt deze songs op zaterdag 25 januari voor het eerst ten gehore in Nijmegen. Een mooie gelegenheid om op deze 3voor12-clubavond in Merleyn kennis te maken. Deze zomer gaat de band de studio in voor het debuutalbum.

Rockliefhebbers kennen de muzikanten van Zamora waarschijnlijk nog wel. Samen met gitarist Pim van Zanen speelde Crutz eerder in Celestial Season. Deze grotendeels Nijmeegse band behoorde eind jaren ’90 tot de eerste golf Nederlandse stonerrock-bands. Bassist Nick Sanders speelde in die tijd in 7 Zuma 7 en Suimasen.  “Zamora zet eigenlijk een lijn door die we met Celestial al ingeslagen waren”, vertelt Crutz. “Maar deze band is melodieuzer en meer op de song gericht. De sound ligt dichter bij Band of Horses en Smashing Pumpkins, dan bij onze oude helden van Kyuss.  Al trappen we nog steeds graag het distortion-pedaal in hoor!”.   
    

Lady in red
Als laatste sloot drumster Isabel Poyck afgelopen zomer aan bij Zamora. In haar rode pakje is zij meteen een opvallende verschijning op het podium. “ We vinden het erg cool dat we Isabel op drums hebben. Een dame achter de drumkit geeft elke band iets extra’s. Ook in de samenzang combineren onze stemmen mooi”, aldus Crutz. 
 
There is a calling
De zanger is zelf verrast om terug te keren op het podium. “Deze songs willen naar buiten. Het schrijven van muziek hielp me in een moeilijke periode. De liedjes zijn dan ook een nogal persoonlijk verslag. Je voelt dat er een lading op zit die niet bedacht is. Volgens Crutz zijn de emoties erachter universeel. “In deze tijd lijkt er bij iedereen een heleboel naar boven te komen. Zamora is voor mij een manier om mijn duivels uit te drijven. Door de tunnel en hop…op weg naar het licht!”. 


Op zaterdag 25 januari gaan om 21:00 de deuren open in Merleyn in Nijmegen. Supportband is het eveneens Nijmeegse Zebra Zulu. De entree is € 6,-.


Dit bericht delen:

Advertenties