Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
26 januari 2014
Sinds kort hebben we wekelijks op zondag de rubriek 'Toen en Nu'. We plaatsen een foto van 'toen' en een foto van 'nu' vanuit hetzelfde perspectief. Aangevuld met informatie over de betreffende locatie. Vandaag is het de Willemsweg.

De oude foto van deze week staat gedateerd op 15 april 1977, dat zou dus inhouden dat men toen ook feestverlichting aanbracht met pasen of  Koninginnedag.

Arbeiderswijk

De Willemsweg is de belangrijkste weg in het Willemskwartier. Deze wijk werd vanaf 1922 gebouwd tussen het spoor,de Graafseweg en de St. Annastraat. De oorspronkelijke arbeiderswijk is de laatste jaren behoorlijk op de schop genomen, veel oude huizen zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.
 
Multiculturele winkelstraat

Ook is het profiel van het Willemskwartier is veranderd waardoor de Willemsweg nu een multiculturele winkelstraat geworden is.


OPROEP
 
Onze redactie is opzoek naar oude foto's van Nijmegen. Deze willen we graag ontvangen met jaartal, straatnaam en eventuele info. Mail deze naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl  Uiteraard wordt uw naam vermeld bij plaatsing.




Verslaggeving: Willem Spang

Bron oude foto: Jan Cloosterman/Regionaal Archief Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties