Sportmedisch centrum Maartenskliniek krijgt keurmerk topsporters

Van onze redactie
20 januari 2014
Het sportmedisch centrum (SMC) Maartenskliniek in Nijmegen heeft afgelopen week het officiële keurmerk Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS) ontvangen van de landelijke Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS).

In Nederland bestaat slechts een beperkt aantal instellingen dat een dergelijk keurmerk heeft. Deze certificering geeft aan dat de zorg van de hoogste kwaliteit is, snel kan worden geboden en dat de organisatie beschikt over een breed netwerk om sporters zo volledig mogelijk te kunnen helpen. Deze zorg is niet voorbehouden aan topsporters, ook amateur- en recreatieve sporters.
 

Sportarts Els van den Eede benadrukt dat het topsport keurmerk op alle patiënten van toepassing is: “Amateursporters, maar ook alle andere patiënten die bij ons komen met vragen over hun bewegingsklachten en sport, krijgen dezelfde aanpak en behandeling als topsporters. Een groot verschil is dat het bij topsporters direct gaat om hun baan. Als ze door een blessure niet kunnen sporten dan raakt hen dat direct in het inkomen. Daarom is het voor deze groep sporters van extra belang dat ze goede en snelle zorg krijgen. En als er hulp nodig is vanuit een ander specialisme, zoals bij een sporter met buikklachten, dan kan men er op vertrouwen dat het SMC een goed netwerk heeft om hem/haar snel in contact te brengen met de juiste internist. Maar dit zijn natuurlijk zaken die u en ik ook willen van onze behandelaar. Daarom bieden we deze ‘topsport-aanpak’ aan al onze patiënten.”
 

“Dit keurmerk is niet alleen een bevestiging van een goed certificeringstraject. Sinds de oprichting van ons SMC in 2003 hebben we met elkaar hard gewerkt om onze behandelingen op dit topniveau te bieden. Het keurmerk als Topsport Medisch Samenwerkingsverband van de SCAS is een mooie bevestiging van deze inzet en we zijn er zeer trots op.”, aldus Mike Kattenbelt, manager van SMC Maartenskliniek. 


Dit bericht delen:

Advertenties