Nieuwste betaalmiddel in oudste stad van Nederland

Van onze redactie
22 januari 2014
Bitcoin is een nieuw betaalsysteem dat het mogelijk maakt om via het internet geld naar elkaar over te maken, rechtstreeks van persoon naar persoon, dus zonder tussenkomst van een bank of een andere instantie. Hierdoor zijn deze transacties een stuk goedkoper, sneller en efficiënter dan de huidige (online)betaalmethoden.

Wat e-mail betekende voor het postverkeer kan Bitcoin betekenen voor het betaalverkeer.

Bitcoin kan weleens de belangrijkste technologische ontwikkeling sinds het internet zelf zijn.
Als we kijken naar alle technologische ontwikkelingen van de laatste jaren dan is het betalingsverkeer hiermee vergeleken ver achtergebleven. Bitcoin is de ontwikkeling die nodig was om dit te veranderen. Het kan een enorme stimulans betekenen voor de wereldeconomie, omdat je voor het gebruik van bitcoins geen bankrekening nodig hebt, enkel een internetverbinding. Wereldwijd hebben slechts 1 miljard mensen toegang tot bancaire diensten en zijn er al bijna 3 miljard mensen die toegang hebben tot een internetverbinding.

Wie meer zou willen weten over de bitcoin en de mogelijkheden van dit betaalmiddel kan op 30 januari naar de meeting van BTCDirect en Bitbuy komen. Omdat Nijmegen de thuishaven is van BTCDirect en Bitbuy gaan zij maandelijks hier in de stad de meetings organiseren. Café Van Ouds in de Augustijnenstraat 33 accepteert sinds een paar weken de bitcoin als betaalmiddel en is daarom de aangewezen plek om hier de meetings te houden. De meeting duurt van 19.30 uur tot 23.00 uur en heeft een algemeen informatie karakter en kenmerkt zich door een informele sfeer en iedereen is welkom!


Dit bericht delen:

Advertenties