PvdA kopstukken in Nijmegen

Van onze redactie
25 januari 2014
Op een bijeenkomst van de Nijmeegse PvdA in wooncentrum de Meiberg is vandaag de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart van start gegaan.

Samen met Pvda-leider Diederik Samsom, europarlementariër Paul Tang en wethouder Turgay Tankir gingen ongeveer 60 vrijwilligers de wijk Meijhorst in om met de bewoners te praten, een kleine enquête af te nemen en de traditionele rode rozen uit te delen.

De PvdA gaat met deze aftrap voorbij aan de wens van burgemeester Hubert Bruls. Deze stelde in zijn nieuwjaarstoespraak:”En dus dames en heren in Den Haag, geen landelijke verkiezingen. Ik spreek de wens uit dat deze keer we minder ‘overname’ van de lokale verkiezingen krijgen door landelijke thema’s en politici.” Wethouder Tankir reageerde: “De burgemeester moet zich er niet mee bemoeien, landelijke politiek raakt iedereen en daarom is het goed dat Haagse politici naar Nijmegen komen om met de mensen te praten”.

Verder werd er een kijkje genomen bij het Bomen-project in de 54e straat van de wijk. Dertig buurtbewoners hebben ‘jasjes’ gebreid die om de stammen van bomen werden bevestigd. Deze kleurige stammen fleuren het straatbeeld op. Na afloop van het rondje door de wijk bestond in het wooncentrum de mogelijkheid om met Samsom,Tang en Tankir van gedachten te wisselen.


Dit bericht delen:

Advertenties