Brandschade expositie druk bezocht, matig verkocht VIDEO

Van onze redactie
26 januari 2014
De tentoonstelling met werk van de door de brand gedupeerde kunstenaars van de Groesbeekseweg heeft niet zoveel geld opgebracht als gehoopt was. Het bracht wel veel nieuwe contacten en gezelligheid op.

In het op 1 januari afgebrande pand bevonden zich 15 ateliers van diverse kunstenaars. Op de expositie zouden de werken die nog te redden waren geveild worden. Hiermee hoopten de kunstenaars een deel van de kosten van de schade terug te kunnen dekken. Helaas leverde de veiling precies 0 euro op, er werd geen enkel bod uitgebracht.

Vanaf vrijdag waren de werken te bezichtigen en startte ook de verkoop al. Deze verkoop heeft ongeveer 7000 euro opgeleverd. De kunstenaars zijn een beetje teleurgesteld door de veilingverkoop maar zitten zeker niet bij de pakken neer. Ze hebben goede contacten gelegd, meer naamsbekendheid gekregen en hebben links en rechts wat lijntjes uitgeworpen voor nieuwe samenwerkingsverbanden. En bovenal is het een erg gezellig weekend geweest.

Zondag 2 februari is er van 14 uur tot 19 uur een andere veiling, ditmaal met gedoneerde werken van 20 andere kunstenaars in de Expoplu. De veiling zal om 16 uur gehouden worden in de expositieruimte van de Expoplu aan de Van Oldenbarneveltstraat 63 a in Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties