Automobilisten redden 2 weggelopen honden van snelweg

Van onze redactie
26 januari 2014
Els ,Daniëlle en Mireille uit de Meijhorst kregen vanochtend rond 10 uur de schrik van hun leven toen hun twee ontsnapte honden op de A73 bleken te lopen. Ze wandelen al tijden samen in het park op Staddijk met hun vijf honden maar dit keer verdwenen twee honden plots uit de groep.
Jolie, een Labradorpup van 6 maanden is waarschijnlijk haar oudere vriendinnetje, de Indiandog Shy, vol vertrouwen achterna gerend, die op haar beurt misschien weer achter een konijn aanzat.

Na een speurtocht van al dik een uur kwam Mireille op het idee om toch maar meer richting snelweg te gaan zoeken,daar waar de honden feitelijk niet konden komen omdat er een hek tussen zit. Maar daar aangekomen bleek Shy toch helemaal in paniek de A73 op en neer aan het rennen te zijn. Dankzij automobilisten die hun auto stil hadden gezet op de snelweg is voorkomen dat de honden aangereden zijn. Een echtpaar had de pup van Daniëlle al gevangen en aangelijnd en toen Els zelf bij de snelweg aankwam kwam Shy ook direct naar haar toe.

Els en Daniëlle zijn de automobilisten eeuwig dankbaar voor hun actie die wel een kleine file teweegbracht. Daniëlle: “Het ging allemaal zo vlug en het was erg hectisch maar ik wil dat echtpaar heel graag bedanken, als ik wist wie het waren dan wil ik ze een heeeeele grote bos bloemen brengen.”
De dames gaan wel op zoek naar het gat in het hek waardoor de honden op de snelweg terecht konden gekomen. “Dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Je moet er niet aan denken wat er allemaal mis had kunnen gaan. Dat gat moet gerepareerd worden.”

Dit bericht delen:

Advertenties