Eerste Stip informatiepunt opent woensdag de deuren in Hatert

Van onze redactie
27 januari 2014
De Nijmeegse stadsdelen krijgen er in de loop van dit jaar een nieuwe voorziening bij. In negen stadsdelen worden in 2014 en 2015 zogenaamde Stips geopend.

Stips worden de plekken in de wijk waar Nijmegenaren terecht kunnen met vragen over wonen, zorg en welzijn, maar ook over vrijwilligerswerk of wijkinitiatieven. Daar waar Nijmegenaren voorheen met vragen bij verschillende organisaties aanklopten, kunnen zij nu bij de Stip terecht.

De Stips worden gerund door professionals en vrijwilligers. De eerste Stip opent op 29 januari in wijkcentrum Hatert.

In een Stip werken professionals van verschillende organisaties, vrijwilligers en bewoners samen. Door ook met bewoners te werken, wordt gebruik gemaakt van de informele structuren en kennis uit de wijk. Antwoorden op vragen zijn ook via deze wijknetwerken te vinden. De professionals kunnen de meer gespecialiseerde vragen oppakken. De Stips zijn straks gehuisvest op locaties waar al veel bewoners naar toe komen, zoals het wijkcentrum. Samen met bewoners wordt invulling gegeven aan de Stips.

In Nijmegen zijn allerlei plaatsen in de stad waar je vragen kunt stellen en informatie kunt krijgen over verschillende onderwerpen. De gemeente Nijmegen en zorg- en welzijnsorganisaties willen dat al deze informatie in de wijk beschikbaar is. De Stips in Nijmegen worden opgezet onder de verantwoordelijkheid van Het Inter-lokaal, in samenwerking met bewoners, verschillende maatschappelijke organisaties en de gemeente Nijmegen.

In 2015 hebben alle negen stadsdelen, Centrum, Dukenburg, Lindenholt, Midden, Nieuw-West, Noord, Oost, Oud-West en Zuid, een Stip.


Dit bericht delen:

Advertenties