Diederik Grootjans schildert nieuw stadsgezicht

Van onze redactie
29 januari 2014
Wie eens mee wil kijken over de schouder van de Nijmeegse schilder Diederik Grootjans heeft daartoe aanstaande vrijdag de mogelijkheid. Om 10.00 uur begint Grootjans aan een nieuw stadsgezicht van Nijmegen.
De hele dag door kan men binnenlopen om te kijken hoe hij aan het werk is. het eindresultaat zal rond 16.00 uur te bewonderen zijn.

Vanaf aanstaande vrijdag zullen drie weken lang schilderijen en stadsgezichten van Grootjans te zien zijn in het campagnepand van GroenLinks aan de Ziekerstraat 81. De expositie zal dan feestelijk geopend worden tussen 16.00 en 17.30 uur.

Grootjans ontving eind 2013 de Blauwe Steen, een onderscheiding voor zijn creatieve en kunstzinnige initiatieven in Nijmegen. Grootjans schildert alledaagse dingen: fietsen, lichamen, stadsgezichten en portretten, “omdat alles waar je aandacht aan geeft, waarde en schoonheid krijgt”, aldus Grootjans.

GroenLinks stelt het pand onder het motto ‘samenwerken aan een mooie stad’ kosteloos beschikbaar als werkruimte, expositieruimte, oefenruimte of workshopruimte. Nijmegenaren die een mooi idee hebben, kunnen contact opnemen via fractie@groenlinks.nijmegen.nl.

Behalve de expositie van Diederik Grootjans staan de komende tijd ook al tentoonstellingen van fotografen gepland.

Dit bericht delen:

Advertenties