Ouders zijn ruim tevreden over leerlingenvervoer

Van onze redactie
29 januari 2014
Negentig procent  van de ouders  in Nijmegen is tevreden over het vervoer  van hun kind naar school.  Dit blijkt uit een enquête onder de gebruikers. De resultaten zijn positiever dan vier jaar geleden. Vooral het taxivervoer werd als goed beoordeeld.
Het vervoer wordt in opdracht van de gemeente Nijmegen verzorgd door verschillende bedrijven voor personenvervoer. Sommige kinderen gaan met het openbaar vervoer en een aantal wordt door de ouders zelf gehaald en gebracht.

Ruim 500 kinderen

Als een kind niet zelfstandig naar school kan,  is er voor een kind leerlingenvervoer. Bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan een kind hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is.  Ruim 500 Nijmeegse kinderen  maken gebruik van leerlingenvervoer. Het overgrote deel (320)  reist per taxi. Ruim honderd reizen er met eigen vervoer, en iets meer dan zestig maken gebruik van het OV.

Aantal klachten verminderd
 
Bijna alle ouders  zijn tevreden over het taxivervoer. De gebruikers van het OV zijn het minst positief. Ongeveer 20% beoordeelt het OV als negatief. De meeste klachten over het Openbaar Vervoer zijn  klachten zoals “de bus komt te laat of is te vol”. Het aantal klachten over het leerlingenvervoer  is verminderd en de mening over de afhandeling van de klachten door de vervoerders is sterk verbeterd, vergeleken met 2009. Omdat de evaluatie van het leerlingenvervoer positief uitpakt, zullen de contracten met de huidige vervoerders voor één jaar verlengd worden.

Dit bericht delen:

Advertenties