ROC Nijmegen vindt het belangrijk dat studenten een bijdrage leveren aan de maatschappij. Met deze actie leren de studenten dat het helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is om een warme maaltijd te nuttigen iedere avond.
Diner voor daklozen
Het diner, een soort BBQ-maaltijd, wordt bereid op de Campusbaan door eerstejaars studenten van de opleiding Horeca ondernemer manager. Om 19.00 uur vanavond wordt het eten verdeeld bij het voedseluitgiftepunt in de Tweede Walstraat. Op deze plek deelt de Stichting Straatmensen meerdere avonden per week maaltijden uit aan dak- en thuislozen. Dit is een sociale gebeurtenis. Het eten wordt soms nog deels bereid, opgeschept en er is tijd voor een gezellig praatje. De eerstejaars studenten helpen dit keer bij de uitgifte. Onze vaste leverancier Hanos levert een leuke attentie voor de daklozen. Restaurant Toon en Café Faber zorgen voor het benodigde meubilair.
Initiatief
Het initiatief voor dit diner kwam vorig jaar vanuit de Fieldwork Foundation. ROC Nijmegen werkt vaker met deze stichting. Met zeer gerichte acties brengt Fieldwork Foundation verandering daar waar het leed in de regio Nijmegen het grootst is. Ook met stichting Straatmensen is goed contact via een docent van ROC Nijmegen die daar als vrijwilliger werkt.
Structurele bijdrage
Naast het eenmalige diner vanavond wil ROC Nijmegen structureel bijdragen aan de maaltijdvoorziening voor daklozen op de Tweede Walstraat. Er wordt nu gedacht aan een vaste levering vanuit leerbedrijf De Bakkerij elke dinsdag.
Aan de voedselbank levert ROC Nijmegen al wekelijks producten. Ook die zijn gemaakt in de leerbedrijven van de opleiding horeca, brood en banket. ROC Nijmegen laat zo aan studenten zien hoe belangrijk het is om geen voedsel te verspillen en je sociaal maatschappelijk betrokken op te stellen.