Politie gisteren druk op de Graafseweg

Van onze redactie
30 januari 2014
Gisteravond had de politie de handen vol op de Graafseweg. Korte tijd na elkaar werden daar een snelheidsovertreder en een dronken bestuurder opgepakt en vond er op de kruising met de Neerbosscheweg een ongeval plaats.

Omstreeks 21.00 uur reed een politieman in een onopvallend voertuig stad inwaarts. Voorbij de Dennenstraat haalde een ander voertuig hem met zeer hoge snelheid in. De snelheid werd vastgesteld op 107 kilometer per uur wat inhield dat het rijbewijs van deze bestuurder direct werd ingevorderd. De zaak zal door de rechter verder afgehandeld worden. De boete hiervoor zal rond de € 850,00 liggen.

Net na 22.30 uur vond er een ongeval met een personenauto plaats op de kruising met de Neerbosscheweg. Een 22-jarige Nijmegenaar kwam met de schrik vrij toen hij met zijn auto een verkeerslicht volledig uit de grond reed. Na de aanrijding kwam de auto op de kop tot stilstand. Vrienden van het slachtoffer die achter hem reden hebben de auto weer rechtop gezet en de bestuurder uit zijn auto geholpen. De auto raakte totaal vernield evenals het verkeerslicht. De traumahelikopter die was opgeroepen is niet geland. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft de plaats van het ongeval onderzocht.

Rond 02.00 uur zagen agenten een automobilist vreemd rijgedrag vertonen. De man, naar later bleek een beginnend bestuurder, werd staande gehouden en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1,4. De man is meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kan een fikse boete tegemoet zien en moet op verplicht eigen kosten de cursus Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA) gaan volgen. Deze cursus kost € 840,00.


Dit bericht delen:

Advertenties