Vernieuwd Afrikafestival in Bottendaal

Van onze redactie
2 mei 2017
Op zaterdag 24 juni vindt voor de veertiende keer het Afrikafestival Nijmegen plaats, ditmaal volledig vernieuwd. Het Thiemepark in de wijk Bottendaal kleurt en geurt deze dag echt Afrikaans. De organisatie wil bezoekers van het festival laten genieten van de mooie Afrikaanse culturen.

Het festival is dit jaar volledig vernieuwd. Het is op zaterdagmiddag en zaterdagavondavond, in plaats van op de zondagmiddag. ‘Zo verwachten we dat er nog meer bezoekers kunnen komen’, verklaart Caroline de Greeff, een van de organisatoren. ‘Op zaterdag kunnen mensen vaak wat langer blijven en zo ook genieten van allerlei Afrikaanse gerechten. Bovendien kunnen ze na 21 uur verder dansen in de Thiemeloods.'

Doorlopend programma op twee podia

‘Dit jaar is het ons gelukt om een heel mooi en vol programma samen te stellen. Steeds meer bands, dansers en andere liefhebbers van de Afrikaanse culturen weten ons te vinden. Zo hebben we een doorlopend programma van muziek, dans en verhalen op zelfs twee podia. Op de Afrikaanse markt staan nog meer kramen met bijzondere, eerlijke producten uit vele landen. Ook de kinderenactiviteiten hebben weer een Afrikaans tintje. Na het festival in het park gaan we bovendien door met dansen in de Thiemeloods, op muziek van Afrikaanse DJ’s.’, gaat De Greeff verder.

14 editie

Het Afrikafestival wordt ditmaal voor de veertiende keer georganiseerd. Tot drie jaar terug door Stichting Bona Baana en daarna hebben zij het stokje overgedragen aan Fair2, Fairweggistan en de Thiemeloods. Deze organisaties hebben een warm en sociaal hart voor Afrika en de meesten werken al jaren op het continent. ‘Met het festival hopen de positieve kant van het continent te delen en willen we extra geld ophalen om onze activiteiten te ondersteunen.’, besluit de Greeff.

Goede doelen

De organisaties achter het Afrikafestival Nijmegen halen met de verkoop van dranken naast de kosten voor de bands ook geld op voor hun eigen goede doelen in de wijk, in Nijmegen of in Afrika. Met dat geld willen ze bijvoorbeeld meer verbinding tot stand brengen of meer ondernemerschap stimuleren. Bovendien worden de meeste kramen op de markt gerund door mensen die hun mooie producten verkopen om daarmee bij te dragen aan projecten en ontwikkeling in Afrika.


Dit bericht delen:

Advertenties