Zilveren Waalbrugspeld voor Theo van Steen

Van onze redactie
2 februari 2014
Tijdens het 21e Internationale Prinsentreffen heeft de heer Th.J.G.M. van Steen (75) de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Internationale Prinsentreffen gedurende ruim 20 jaar.

De heer van Steen is een van de medeoprichters geweest van het Internationale Prinsentreffen Nijmegen. Kleinschalig is het begonnen in de Boermanszalen aan de Akkerlaan, daarna in het Triavium en sinds een aantal jaren in de Jan Massinkhal te Nijmegen. Dit Internationale Prinsentreffen is met zijn komst in de Jan Massinkhal uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Nederland en Nijmegen. Op deze dag bezoeken zo’n 1500 mensen uit geheel Nederland, België en Duitsland dit grote treffen.

Het bezoek aan het stadhuis en de ontvangst door de burgemeester op deze zondag, is voor de vele Prinsen en Prinsessen uit binnen en buitenland een van de hoogtepunten van deze dag.
Na 20 jaar voorzitterschap, leidinggeven en organiseren heeft de heer Van Steen mede gezien zijn leeftijd, de voorzittershamer overgedragen aan de jongere generatie. Daarnaast is de heer Van Steen gedurende zes jaar secretaris en vicepresident van carnavalsvereniging De Blauwe Schuit geweest. Hij organiseerde onder andere carnavalsavonden voor ouderen in Kalorama, Brakkenstein, Verpleeghuis Margriet, de Doekenborgh en de Vijverhof.
 


Dit bericht delen:

Advertenties