Volop onderzoek naar ongeregeldheden NEC - Utrecht

Van onze redactie
30 januari 2014
De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de ongeregeldheden die zich vorige week hebben voorgedaan vooraf en tijdens de wedstrijd N.E.C.-Utrecht. Twee mannen uit Weurt en Beuningen werden die avond aangehouden en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Meerdere aanhoudingen

Twee andere verdachten die die avond werden aangehouden, moesten weer worden vrijgelaten in verband met een assistentiemelding. Deze twee verdachten, waarvan de personalia bij de politie bekend zijn, worden zo spoedig mogelijk benaderd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Verrassingsactie

Woensdagavond 22 januari j.l. even voor 19.00 uur zijn voor aanvang van de wedstrijd N.E.C.-Utrecht enkele bussen bekogeld door een groep onbekende personen. Dit betrof een verrassingsactie waarbij in korte tijd met allerlei materialen naar de bussen werd gegooid. Meteen na de actie waren de daders weer weg. De groep bestond uit 40 á 50 personen en waren allen donker gekleed. Het incident vond plaats op de Neerbosscheweg in Nijmegen ter hoogte van het ‘kasteeltje van de Baron’. De bussen werden door deze groep opgewacht. Zij zaten verstopt in de bosjes. Er werd onder meer met stenen, hout en zwaar vuurwerk gegooid. In verband met dit incident werden die avond aldus vier personen aangehouden, waaronder de 22-jarige man uit Weurt en de 23-jarige man uit Beuningen.

Opgeschaald

Diverse bussen liepen schade op. Uiteindelijk zijn alle bussen gearriveerd bij het stadion. Daar moest de politie alle zeilen bij zetten om de supporters van Utrecht in het stadion te krijgen. Hierbij raakten enkele agenten gewond. Om de veiligheid van de bezoekers, agenten en stewards te garanderen is de rest van de avond de ME aanwezig geweest.

Zwaar vuurwerk

Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd vanuit een vak met N.E.C.- supporters zwaar vuurwerk op het veld gegooid. Hierbij raakten twee stewards van N.E.C. ernstig gewond.

Beeldmateriaal

De politie beschikt over beeldmateriaal van het incident. De politie sluit niet uit dat als de verdachten niet op korte termijn bekend worden en/of zich niet vrijwillig melden bij de politie, dit beeldmateriaal op enig ogenblik tijdens het onderzoek zal worden gepubliceerd.

Getuigen

De recherche is gestart met het onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden. Heeft u iets gezien, of heeft u beeldmateriaal dan wel informatie over het bekogelen van de bussen, het incident nadat de bussen waren gearriveerd bij het stadion, of het gooien van het vuurwerk in het stadion, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.


Dit bericht delen:

Advertenties