Danny mag niet mee op schoolreis naar Berlijn

Van onze redactie
31 januari 2014
Sinds gisteravond circuleert op Facebook een bericht over de 14-jarige Danny. Het Canisius College, locatie Goffertweg, zou hem niet mee willen laten gaan op schoolreis omdat hij ADHD heeft.
De school biedt ieder jaar aan de leerlingen van het 3e leerjaar de mogelijkheid om op een buitenlandse schoolreis mee te gaan, dit jaar gaat de trip naar Berlijn. Er hebben zich 63 leerlingen aangemeld en er is plaats voor 55 leerlingen.
“Opgeven voor de schoolreis betekent dus niet automatisch dat de leerling ook mee kan”, aldus directeur A. van Stippent. “Wij vinden het erg belangrijk dat ook VMBO leerlingen de mogelijkheid hebben om op een buitenlandse schoolreis mee te kunnen. Wij hanteren wel zorgvuldige criteria om de veiligheid van een ieder die meegaat te kunnen garanderen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bij een eerder uitstapje is gebleken dat een leerling problemen heeft veroorzaakt, nog teveel leerachterstanden heeft of niet goed corrigeerbaar blijkt te zijn Door het kernteam, de groep leerkrachten die de leerlingen het best kent, wordt bekeken of het verantwoord is om zo’n leerling mee te nemen.”

De stelling dat deze leerling niet meekan puur vanwege zijn ADHD verwijst hij naar het rijk der fabelen. “Er zijn vaker leerlingen met ADHD gewoon meegegaan met zo’n reis. Vorig jaar hadden wij een leerling waar wij wegens medische redenen terughoudend reageerden op de aanmelding. In goed overleg met de ouders is toen besloten dat die leerling wel meekon, daar hebben we ons best voor gedaan. Wij zijn absoluut niet van de stickertjes plakken en zijn altijd bereid om onze afweging met ouders te bespreken.”

De vader van Danny, Ronnie van Susteren, is erg boos, hij had het namelijk prettiger gevonden als er van tevoren even met hem gesproken zou zijn. Ronnie: “Je krijgt een telefoontje en wordt voor een voldongen feit gezet. Zeker, ik ontken niet dat Danny gedragsproblemen heeft maar hij is echt wel stuurbaar. Nu lijkt het net of mijn zoon een crimineel is. Ook mijn zoon heeft recht op zo’n tripje, weet je hoe teleurstellend dit voor hem is. De school heeft toch ook een opvoedende rol, het lijkt wel of die leraren zelf een snoepreisje willen, met alleen de ‘makkelijke’ leerlingen. Ik zal na het weekend contact opnemen met de directie, nu ben ik daar veel te boos voor.”

Dit bericht delen:

Advertenties