Precies één maand geleden: de grote brand in het studentencomplex

Van onze redactie
1 februari 2014
Nieuwjaarsdag omstreeks 10.30 uur: er breekt brand uit in het voormalige klooster aan de Groesbeekseweg hoek Heyendaalsweg. Er wordt snel opgeschaald naar een zeer grote brand. Veel, heel veel brandweer komt ter plaatse. 
Er blijkt op de bovenverdieping een brand te zijn ontstaan. Tientallen studenten en mensen die op visite waren ontvluchten het pand. Meerdere staan in hun badjas met slippers buiten verschrikt te kijken wat er aan de hand is. 

Enorme vlammen komen uit het pand. Een gigantische vuurzee. De brandweer werkt op volle kracht om de brand te bedwingen. Het oude pand geeft zich niet zomaar gewonnen. Er is veel hout in de constructie aanwezig. 

Later in de middag heeft de brandweer het vuur onder controle en kan het sein brandmeester worden gegeven.


Gelukkig geen slachtoffers, wel een enorme schade. Veel bewoners zijn alles kwijt. Ook de gevestigde kunstenaars zijn fors getroffen: veel kunstwerken zijn niet meer te redden.

Inmiddels hebben de ex-bewoners elders onderdak gevonden en zijn de kunstenaars neer gestreken op andere locaties zoals de Vasim.


De politie heeft het onderzoek naar de brand van het appartementencomplex aan de Groesbeekseweg afgerond. De brand brak uit op 1 januari in de ochtend. Tijdens het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden die wijzen op brandstichting.

Dit bericht delen:

Advertenties