Een lunchcafé in een kringloopwinkel, of andersom?

Van onze redactie
1 februari 2014
Vandaag opende Basta, de ideële kringloopwinkel in de Begijnenstraat, na een verbouwing opnieuw de deuren. Vanaf vandaag heet de winkel ‘In de dwarsstraat’ en is de zaak uitgebreid met een lunchcafé.

De winkel zit er al enige jaren, in een dwarsstraat van de Lange Hezelstraat. De winst wordt altijd al aan diverse goede doelen geschonken en dat zal ook zo blijven. Alleen kan er nu gewinkeld worden onder het genot van een kopje koffie. Uitgebreider lunchen kan natuurlijk ook, met koek, taart, drankjes, broodjes of soep.

De verbouwing is nog niet helemaal afgerond vertelt Annette, een van de vrijwilligsters.
‘Achter de keuken wordt er nog een ruimte bijgetrokken, waarschijnlijk komt daar een boekenhoek met een leestafel.’ Maar er zijn nog meer plannen: zo zal er ruimte komen voor live muziek, poëzie, kleinkunst en theater. Ook zullen er films vertoond gaan worden en lezingen voor publiek gegeven worden.

Er worden voor diverse taken nog vrijwilligers gezocht. Interesse? Kijk even op de Facebookpagina https://www.facebook.com/#!/indedwarsstraat of via onderstaande link op de website.

In de dwarsstraat, Begijnenstraat 34. Iedere zaterdag open van 11.00 uur  tot 17.00 uur.


Dit bericht delen:

Advertenties