Het gevoel van urgentie om zelf iets te doen aan een groener Nijmegen blijkt bij veel evenementen hoog. Daarom hebben deze organisatoren zich al bereid verklaard het ‘convenant duurzame evenementen’ van Green Capital Challenges te ondertekenen.
Bundelen van krachten
Bij elk evenement wordt dit jaar in beeld gebracht welke impact het heeft op het milieu. Met concrete aanbevelingen gaan de organisatoren erna aan de slag. Daarbij wordt gekeken naar mogelijkheden om minder afval te produceren, het energieverbruik te verminderen, hoe slimmer om te gaan met mobiliteit, duurzamere etenswaren aan te bieden en om nog meer oog te hebben voor sociale duurzaamheid. Uitgangspunt is daarbij dat de verduurzaming ook bijdraagt aan het plezier dat bezoekers beleven aan het evenement. Met de bundeling van krachten zetten de evenementen zich dit jaar om van elkaar te leren, in het Green Capital jaar 2018 de eerste concrete stappen te zetten en vanaf 2019 duurzaamheid een structureel uitgangspunt te maken bij Nijmeegse evenementen.
Convenant
Het convenant wordt op 2 juni om 16.00 uur ondertekend tijdens de Music Meeting in Park Brakkenstein. De evenementen die het convenant zullen ondertekenen zijn: Vierdaagsefeesten, Oranjepop, Bevrijdingsfestival, Music Meeting, Festival Op ’t Eiland, Valkhof Festival, De Kaaij, De Dag van het Levenslied, Valkhof Theater Avenue, Afrika Festival, MOUT, Gebroeders van Limburgfestival, Splash, Oddstream, Het Nest, Drift, SMKMRKT, Bruggenloop, Stevensloop, Zevenheuvelenloop, Marikenloop, City Trail Nijmegen, Night Run, Eiland Run, Fiets4Daagse en De Ronde van Nijmegen.
Green Capital Challenges
Green Capital Challenges zet zich in de aanloop naar 2018 in om op het gebied van maandelijks wisselende praktische thema’s inwoners uit te dagen zelf een steentje bij te dragen aan het verduurzamen van Nijmegen. In de maand mei staat het thema duurzame evenementen centraal.