Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
16 februari 2014
In onze rubriek 'Nijmegen Toen en Nu' plaatsen we een foto van 'toen' en een foto van 'nu' vanuit hetzelfde perspectief. Aangevuld met informatie over de betreffende locatie. Vandaag is het de Pauwelstraat.

Deze week is het precies 70 jaar geleden dat Nijmegen per vergissing door geallieerde vliegtuigen werd gebombardeerd.

Na het  bombardement van 22 februari 1944 was een groot gedeelte van het centrum van Nijmegen verwoest. Op de plek die de Varkensmarkt genoemd werd, links op de oude foto, was een enorme krater geslagen. Bij de wederopbouw werd dit Plein 1944 genoemd en symbolisch iets lager gelaten dan het straatniveau als blijvende herinnering aan het bombardement. De laatste jaren is onder Plein 1944 een parkeergarage gebouwd en op het plein een viertal torenflats. Het bombardement eiste bijna 800 slachtoffers.

Bekijk de indrukwekkende uitzending van Andere Tijden over dit onderwerp op  http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2003-2004/Bombardement-van-Nijmegen.html 

OPROEP
 
Onze redactie is opzoek naar oude foto's van Nijmegen. Deze willen we graag ontvangen met jaartal, straatnaam en eventuele info. Mail deze naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl  Uiteraard wordt uw naam vermeld bij plaatsing.





Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties