Brei en haakcafé zoekt hulp tijdens NLdoet-dag

Van onze redactie
16 februari 2014
Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart 2014 de jaarlijkse actie ‘NLdoet’, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Stichting Kompasmengelmoes doet mee en zij zijn nog op zoek naar vrijwilligers.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laten ze zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Brei & Haak café in Nijmegen

In wijkcentrum Villa Nova in de Derde van Hezewijkstraat is Stichting Kompasmengelmoes gevestigd en biedt daar 3 dagdelen in de week, een creatieve werkvloer waar mensen een kans krijgen om te werken aan sociale arbeidsactivering, isolement doorbreken, de Nederlandse taal oefenen, nieuwe contacten leggen en hun netwerk uitbreiden.

Het programma biedt handwerktechnieken zoals haken, breien, naaien, mozaïek en leerbewerking. Ook is er samenwerking met een houtwerkplaats. 
Niet zomaar gezellig breien en haken maar conceptmatig en professioneel werken en leren. De design producten worden via de webshop, exposities, evenementen, en beurzen verkocht.

Vrijwilligers gezocht voor één dag

Stichting Kompasmengelmoes doet mee met NLdoet en organiseert op zaterdag 22 maart een Brei en haak café. Hiervoor zoeken zij nog vrijwilligers. Er wordt gewerkt met recycle materialen en die dag wordt een uniek werkstuk gemaakt. Hiermee zal een straatobject aangekleed gaan worden om op deze creatieve en ludieke manier bekendheid te geven aan Stichting Kompasmengelmoes. De dag staat in het teken van een leerproces van de groep. Zij oefenen de Nederlandse taal, leggen contacten en trainen vaardigheden.

Iedereen is welkom voor de uren dat het u het beste uitkomt.

Meer weten? www.kompasmengelmoes.nl  of meldt u direct aan via onderstaande informatielink


Dit bericht delen:

Advertenties