Intelligente mussen bespioneren ons

Van onze redactie
17 februari 2014

“Wij worden door de regering in de gaten gehouden door intelligente hoog opgeleide mussen”. Dat was een van de stellingen gistermiddag op het Leugenfestival. De Knotsenburgse Academie voor Carnavalisten organiseerde in Danscentrum Vermeulen deze wedstrijd voor goede vertellers die de waarheid hier en daar met een korreltje zout nemen.

De Knotsenburgse Academie voor Carnavalisten organiseerde in Danscentrum Vermeulen deze wedstrijd voor goede vertellers die de waarheid hier en daar met een korreltje zout nemen. Zo ging dan ook de beoordeling: de deelnemer die het meeste zout kreeg na zijn optreden maakte kans op de hoogste klassering. Negen deelnemers variërend van 16 tot 85 jaar hadden zich ingeschreven voor deze twaalfde editie. Nieuw dit jaar was de deelneming van scholieren in de categorie onder de twintig jaar.

XTC-gebruikende ijsberen

De onderwerpen waarover gesproken werd liepen uiteen van Canadese ijsberen aan de XTC tot de schilderijen in het Kröller-Muller Museum, van de Oversteek tot de Gelderlander die tot ongewenste geboortebeperking zou leiden. De muzikale omlijsting was in handen van mannenkoor Mankement dat met hun hilarische teksten door het publiek op handen werd gedragen.

Winnaar

Zowel het publiek als de jury kozen de achttienjarige Joris Nijskens van het Kandinsky College tot winnaar van dit geslaagde festival. Hij ging er met de grootste Pinokkio vandoor en over twee jaar mag hij zijn titel weer verdedigen.



Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties