Kandidaten Nijmegenaar van het Jaar bekend

Van onze redactie
18 december 2017
Op 8 januari wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen traditiegetrouw de 'Nijmegenaar van het Jaar' bekend gemaakt. Met deze prijs, die deze keer voor de tiende keer wordt uitgereikt, wil de gemeente Nijmegenaren eren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie met uitstraling voor de hele stad leverden. De drie kandidaten die deze keer in aanmerking komen voor de eretitel zijn Rhea Koeblal, Maurice Orth en Heleen Vermeulen.
Nijmegenaren konden zoals ieder jaar de afgelopen tijd kandidaten opgeven voor de titel ‘Nijmegenaar van het Jaar’. Een onafhankelijke voordrachtscommissie maakte uit alle kandidaten een voorselectie van vijf kandidaten. Het digitale stadspanel, met ongeveer 4000 Nijmegenaren, nomineerde drie kandidaten en wees de winnaar aan. 

De kandidaten 

Rhea Khoeblal

Rhea Khoeblal is een straatpianiste, pianolerares en organisatrice van 'Buiten spelen piano's'. Ze zit in een rolstoel maar dit weerhoudt haar er niet van om zich in te zetten voor vluchtelingen, bijles wiskunde te geven aan kinderen en volwassenen en geld in te zamelen om meer openluchtpiano's mogelijk te maken. Rhea is onder meer initiatiefnemer van het plaatsen van de piano die nu in het station van Nijmegen staat.

Maurice Orth

Maurice Orth is de drijvende kracht achter Tomoda Judo. Hij is heel actief met sport, talenten en breedtesport, is op veel basisscholen een graag geziene gast, geeft weerbaarheidstrainingen en traint ook met ouderen. Hij acteert al jaren op een zeer hoog niveau en behaalde in 2017 ook succes met de jeugd op diverse toernooien. Door een fusie met Judo Beuningen is de club gegroeid.

Heleen Vermeulen

Heleen Vermeulen heeft als directeur van het MuZIEum samen met haar team en bestuur een uitzonderlijke prestatie geleverd door met inzet van een hernieuwd en overtuigend businessplan het MuZIEum te laten doorstarten op een nieuwe locatie. Op deze nieuwe locatie kan het MuZIEum doorgroeien naar meer dan 40.000 bezoekers. Hier kunnen nog meer blinden en slechtzienden, die over het algemeen geen of een beperkte toegang hebben tot de arbeidsmarkt, aan werk worden geholpen. In het MuZIEum wordt een voor Nederland unieke ervaring geboden door middel van rondleidingen in het volstrekte donker en via een operatie ribbelroute door de buitenruimte en binnenstad van Nijmegen. Het MuZIEum biedt nu al werk aan circa 50 blinden en slechtzienden.


Dit bericht delen:

Advertenties