Stem op het lelijkste gebouw in Nijmegen

Van onze redactie
19 februari 2014
Een deskundige jury heeft gisteravond gekeken naar alle inzendingen voor ‘het lelijkste gebouw van Nijmegen’ die de afgelopen weken binnen zijn gekomen bij GroenLinks Nijmegen. Deze verkiezing wordt voor het derde jaar gehouden.

De jury, bestaande uit Jacques Thielen, voorzitter van het Architectuur Centrum Nijmegen, Frank Willems, architect in Nijmegen, Annemarie Nannen, architectuurhistoricus en Jan van der Meer, wethouder Ruimte Ontwikkeling en Wonen van de gemeente Nijmegen heeft de lelijke gebouwen beoordeeld. Uiteindelijk bleef er zo een top 5 over.

Genomineerde panden

1. De oude Technische Unie bij het Krayenhoffpark
2. Intersport op Plein 1944
3. De oude Rabobank op de Grote Markt
4. SNS bank op het Keizer Karelplein
5. Framy Meubelen in de Bottelstraat

Uit deze 5 geselecteerde gebouwen wordt het lelijkste gebouw van Nijmegen gekozen. Iedereen kan een stem uitbrengen op de facebook-pagina van GroenLinks Nijmegen of een stemkaart invullen in het pand van GroenLinks, Ziekerstraat 81.

Pimpbokaal

Op maandag 17 maart wordt de uitslag bekend gemaakt en de pimpbokaal 2014 uitgereikt aan de eigenaar van het gebouw met een oproep om het pand te slopen of te renoveren. Zo'n morele oproep heeft in het verleden gewerkt: er zijn al twee lelijke gebouwen gesloopt en daar is iets moois voor terug gekomen.


Dit bericht delen:

Advertenties