Nijmegen zoekt nieuwe Nachtburgemeester

Van onze redactie
19 februari 2014
Op 1 oktober a.s. eindigt de vierjarige ambtsperiode van de Nijmeegse Nachtburgemeester Doro Krol. Alle reden om op zoek te gaan naar een minstens zo enthousiaste opvolger. Uiteindelijk maken drie kandidaten op zaterdag 5 april tijdens een verkiezingsavond op de Nijmeegse Boot uit wie zich de nieuwe Nachtburgemeester van Nijmegen mag noemen. Ook meedoen? Geïnteresseerden kunnen zich tot 17 maart aanmelden.

Met haar tomeloze inzet, bruisende energie, opvallende aanwezigheid, aanstekelijke enthousiasme, creatieve geest en sociale hart geeft Doro Krol kleur, smaak, glans en inhoud aan het ambt van Nachtburgemeester. Torenwandelingen, nachtelijke ommetjes, muzikale bloemenhuldes, culinaire en culturele uitstapjes, liefdeskroegentochten, speedbootdates, Nieuwjaarsduiken, alternatieve dansprogramma’s: ze komen allemaal uit de koker van de enige echte Nijmeegse schaduwmanager. Tot 1 oktober 2014, want dan zit Doro’s vierjarige ambtstermijn er officieel op.

Ideale kandidaten

Nijmegen moet dus op zoek naar een nieuwe Nachtburgemeester. Maar hoe ziet de ideale kandidaat er eigenlijk uit? “De nieuwe Nachtburgemeester woont uiteraard in Nijmegen en is een kenner van het lokale nachtleven”, vertelt Doro. “Het is iemand die graag organiseert, het fijn vindt om bewoners bij hun stad en elkaar te betrekken. Ook is de nieuwe Nachtburgemeester een sterke persoonlijkheid, een communicatief talent met een luisterend oor en oog voor detail. Iemand die ideeën gemakkelijk omzet in nieuwe initiatieven, zakelijk en commercieel van de hoed en de rand weet en graag een bijdrage levert aan het promoten van Nijmegen als culturele, historische en attractieve stad. Leeftijd is niet zo belangrijk, levenservaring des te meer!”

Stemmen winnen

Nijmegenaren die vinden dat de rol van Nachtburgemeester hen op het lijf is geschreven, kunnen tot maandag 17 maart a.s. hun interesse kenbaar maken in een mail aan Doro. “Ik ben vooral benieuwd naar wat iemand kan en doet. En uiteraard naar iemands nachtelijke ideeën voor Nijmegen.” Na een eerste voorselectie blijven maximaal vijf kandidaten over. Zoals het een echte verkiezing betaamt, is het vervolgens aan de kandidaten om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Doro: “Via Facebook, in de kroeg, op straat; waar ze maar willen. Ook kunnen mensen via een speciale button op de website van de Nijmeegse Nachtburgemeester aangeven wie hun favoriet is.”

Verkiezingsavond Nijmeegse Boot

De drie kandidaten met de meeste stemmen doen uiteindelijk mee aan de verkiezingsavond op zaterdag 5 april vanaf 20.30 uur op de Nijmeegse Boot. “Tijdens deze avond stellen de kandidaten zichzelf voor aan het publiek”, vertelt Doro. “Ze laten in een filmpje zien wie ze zijn, houden een speech en beantwoorden vragen van de jury. In de jury zitten een paar van mijn Nachtwethouders, bestuursleden van de Stichting Nachtburgemeester Nijmegen, de Groningse Nachtburgemeester Chris Garrit en ikzelf. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze spannende strijd van dichtbij mee te maken.”

Meelopen tot 1 oktober

Doro is officieel nog Nachtburgemeester tot 1 oktober a.s. Waarom dan zo snel al een opvolger benoemen? “Het vak van Nachtburgemeester is niet iets wat je er zomaar even bij doet”, aldus Doro. “De Nachtburgemeester-in-spe kan een half jaartje met me meelopen om mee te kijken, alvast wat ervaring op te doen en zich voor te bereiden op een vier jaar durend machtig, krachtig, prachtig nachtelijk avontuur!”

Ben jij de nieuwe Nachtburgemeester van Nijmegen?

Stuur dan voor 17 maart a.s. een mail naar Doro Krol: dorokrol@nachtburgemeesternijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties