Tentoonstelling Bommen op Burgers geopend door Hannie Kunst

Van onze redactie
20 februari 2014

In het bijzijn van een Duitse delegatie en enkele overlevenden van het bombardement van 22 februari 1944 opende cultuurwethouder Hannie Kunst vanmiddag de expositie in de Mariënburgkapel door het eerste exemplaar van Brandhaarden Bombardement in ontvangst nemen.

De tentoonstelling belicht niet alleen de Nijmeegse geschiedenis maar toont ook de regio en een gedeelte van Duitse grensstreek. De tentoonstelling is de eerste in een reeks die in de Euregio Rijn-Waal 70 jaar vrijheid herdenkt. Bregje Jaspers stelde het boekje Brandhaarden Bombardement samen, een wandelroute door het centrum van Nijmegen langs de getroffen plekken.

Wandelroute

Boekje en expositie sluiten naadloos op elkaar aan. U kunt de route op eigen gelegenheid wandelen of op zondag onder begeleiding van een gids. Kijk daarvoor op www.gildenijmegen.nl . Speciaal voor basis- en middelbaar onderwijs zijn er lespakketten samengesteld.


Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties