Impact van het bombardement in 1944 voor kinderen

Van onze redactie
25 februari 2014
Wat gebeurt er als er bommen vallen op je stad? Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen dinsdag 4 en woensdag 5 maart zien en voelen wat het bombardement van 22 februari voor impact had op de familie Van Dreven en de stad Nijmegen.

Op 22 februari 1944 wordt een groot aantal families in Nijmegen getroffen door oorlogsleed. Als omstreeks half twee de bommen ontploffen, klinkt ongeveer tegelijkertijd het luchtalarm. Mensen zijn verrast door het oorlogsgeweld, zo ook het gezin Van Dreven. Hans van Dreven is op de dag van het bombardement zes jaar oud en woont met zijn ouders Eef en Marie aan het Vlakhof nr. 5. Hans heeft ook nog een oudere broer Jan en een jongere broer Evert. Hans is onderweg van de buren naar zijn ouderlijk huis als hij verrast wordt door de inslaande bommen.

Benieuwd naar wat er op die dag zeventig jaar geleden precies gebeurde? Neem dan deel aan de gratis junioractiviteit voor het gehele gezin. Bekijk aangrijpende originele documenten in het Regionaal Archief Nijmegen, krijg uitleg bij de expo ‘Bommen op burgers’ in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en loop met Stadswandeling Nijmegen langs plekken in de binnenstad die herinneren aan het bombardement.

De activiteit is voor het eerst gehouden op 22 februari en wordt nu vanwege de grote belangstelling die dag ook aangeboden op dinsdag 4 en woensdag 5 maart 2014 en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar oud en hun ouders. Starttijd is 15:00 uur bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus geef je snel op!

Aanmelden kan via info@huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl of telefonisch (024) 329 36 99.


Dit bericht delen:

Advertenties