André Stufkens is op 1 november 1980 begonnen op de SSgN als docent Beeldende Vorming. Hij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet om de leerlingen in te wijden in de wereld van de kunst, zowel binnen als buiten de lessen.
SSgN
Voor de SSgN heeft hij veel gedaan. In 1990, bij het 125-jarig bestaan van de school, heeft hij samen met een medeauteur een jubileumboek ‘125 jaar openbaar voortgezet onderwijs in Nijmegen’ verzorgd. Hij dook met name in de archieven om beeldmateriaal boven tafel te krijgen.
Bij het 150-jarig bestaan van de school in 2015 maakte hij deel uit van de redactie van de jubileumuitgave, een viertal glossy magazines rondom de speerpunten van de SSgN. Hij had contacten met de vormgever, drukker en met oud-leerlingen die waren opgeklommen in de kunst of die elders in de wereld een carrière hadden opgebouwd. Ook was hij nauw betrokken bij de Galavoorstelling op 19 november 2015 in De Vereeniging . Hiervoor benaderde hij onder andere beeldend kunstenaar Lonneke Gordijn en modeontwerper Mattijs van Bergen, beiden oud-leerling van de SSgN. André Stufkens is ook altijd actief geweest in de organisatie van stedenreizen en de internationale uitwisselingen. Binnen de lessen beeldend vormen heeft André Stufkens zich gespecialiseerd in het vak foto/film/audiovisuele vorming. Dankzij zijn inzet is de SSgN een van de weinige scholen in Nederland die dit vak als examenvak kan aanbieden.
Europese Stichting Joris Ivens
André Stufkens is ook hij nauw betrokken bij de in 1990 opgerichte Europese Stichting Joris Ivens, die als doel heeft het handhaven en bevorderen van de bekendheid bij het publiek van werk en leven van Joris Ivens. Op dit moment is André Stufkens directeur van deze stichting en hij was in die functie ook als coördinator betrokken bij de grote tentoonstelling in 1998 bij de 100e geboortedag van Ivens.
Stichting Gebroeders van Limburg
Ook de Middeleeuwse historie van Nijmegen draagt André Stufkens een warm hart toe. Hij zet zich met name in voor de Gebroeders van Limburg, die 600 jaar geleden tot de bekendste kunstenaars van hun tijd hoorden, maar sindsdien vrij onbekend zijn gebleven in hun geboortestad. Met de oprichting van de Stichting Gebroeders van Limburg maakt hij een einde aan die vergetelheid en in 2005 lukt het hem om een aantal bladzijden uit het ‘Getijdenboek’ van Jean, Duc du Berry naar Museum Het Valkhof te halen tijdens een expositie over de Gebroeders. Deze expositie viel samen met de viering van het 2000-jarig bestaan van Nijmegen en in dat jaar organiseerde de stichting ook voor het eerst een festival rondom de Gebroeders van Limburg met een historische tocht door de stad, met figuranten geïnspireerd op de miniaturen uit het getijdenboek. Sindsdien is dit festival een terugkerend tweedaags evenement in het laatste weekend van augustus. André Stufkens maakt nog steeds deel uit van het bestuur van de stichting, die voor vele promotionele activiteiten van de stad Nijmegen zorgt in zowel binnen- als buitenland.