Twee ton om Nijmeegse binnenstad aantrekkelijker te maken

Van onze redactie
25 februari 2014
De Nijmeegse binnenstad wordt nog aantrekkelijker voor bedrijven en bezoekers. Nijmegen investeert twee ton in bouwkundige aanpassingen van gevels van de zogeheten wederopbouwpanden in het centrum. Deze panden zijn gebouwd in de periode tussen 1945 en 1970. Door deze bouwwerken op te knappen krijgen ze een betere uitstraling en wordt hun levensduur verlengd.

Eigenaren van wederopbouwpanden en huurders die hier een bedrijf in uitoefenen, kunnen een stimuleringssubsidie ontvangen van een kwart van het benodigde bedrag tot maximaal twintigduizend euro. Een van de voorwaarden is dat reclame-uitingen, etalages en andere ornamenten aan de buitenkant van het pand aansluiten op de architectuur van het pand en rolluiken mogen niet worden aangebracht. Om eigenaren en huurders een idee te geven waaraan de subsidie- aanvraag wordt getoetst, heeft de gemeente een sfeerbeeldenboek in de vorm van een poster gemaakt.

De gemeente heeft voor dit project in totaal een bedrag van € 200.000,- beschikbaar.

Het gaat om panden van ondernemers met maximaal tien personeelsleden in het gebied Plein 1944, Molenstraat, Houtstraat, St.Hezelstraat, Augustijnenstraat, Burchtstraat, St.Jorisstraat, Kelfkensbos, Hertogstraat, Bloemerstraat, Smetiusstraat, In de Betouwstraat, van Welderenstraat en van Broekhuysenstraat.


Dit bericht delen:

Advertenties