Zaterdag wordt de stadssleutel overgedragen

Van onze redactie
26 februari 2014
Aanstaand weekend staat Nijmegen weer helemaal in het teken van het carnaval. Zaterdag om 12 uur zal de Knotsemarij het stadhuis bestormen waarna de burgemeester de sleutel van de stad overdraagt aan stadsprins Hans IV. Om 13.11 uur zal burgemeester Hubert Bruls bij de Blauwe Steen het eerste pilsje tappen. Daarna kan het feest in alle hevigheid losbarsten.

Optochten

In de regio zijn verschillende optochten gepland. Te beginnen op zaterdag in Malden en Lent. Op zondagmiddag in Nijmegen, Groesbeek en Kranenburg. Op zondagavond is er een verlichte carnavalsoptocht in Gendt. En voor wie er dan nog niet genoeg van heeft kan op maandag in Beek-Ubbergen terecht bij de optocht tijdens Rozenmaondag.

Alcoholvrije optocht


De Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen heeft de regels over het alcoholgebruik tijdens de optocht aangepast.Mede door het verhogen van de leeftijd waarop gedronken mag worden en door de campagne NIX. Was het zo dat in voorgaande jaren een schorsing volgde bij excessen nu is alcoholgebruik verboden. Deelnemers die met geopende flessen worden betrapt zullen uit de optocht verwijderd worden. Boze tongen spreken al over een Fristival.




Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties