Meesleuren parkeerwacht: 180 dagen cel

Van onze redactie
27 februari 2014
De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 34-jarige man uit Mierlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 108 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar voor poging tot zware mishandeling van een parkeerwacht in Nijmegen. 

Slachtoffer meegesleurd met auto


De man is als bestuurder van een auto doorgereden terwijl het slachtoffer zijn arm nog door het raam in de auto had gestoken. De arm zat dusdanig bekneld dat hij de arm niet kon terugtrekken. Het slachtoffer is daardoor enige tijd meegesleurd met de auto en kwam ten val. Hij heeft daardoor veel pijn gehad aan zijn schouder en ondervindt nu nog last van het incident. Ook is het een zeer traumatische ervaring geweest. Dergelijke feiten veroorzaken daarnaast onrust en gevoelens van onveiligheid in de maatschappij.

Behandeling

De man is door de psycholoog als enigszins verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en de rechtbank neemt deze conclusie over. Daarom heeft de rechtbank een deel van de gevangenisstraf voorwaardelijk opgelegd. De rechtbank heeft verder de bijzondere voorwaarden opgelegd dat de man zich moet laten behandelen bij de Forensiche Psychiatrische Polikliniek Kairos en zich moet melden bij de Reclassering. Ook moet de man schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Van de gevangenisstraf wordt de tijd die de man al heeft vastgezeten afgetrokken.


Dit bericht delen:

Advertenties