Doro's Hartelijk Dankhartjes voor vrijwilligsters Kompas-mengelmoes

Van onze redactie
27 februari 2014
Nachtburgemeester Doro Krol deelde vandaag haar Hartelijk Dankhartjes uit aan de vrijwilligsters van Stichting Kompas-mengelmoes. Door de muzikale begeleiding van de 2 heren van De Rolero’s gingen de hartjes ook nog eens sneller kloppen en gingen er wat voetjes van de vloer. Doro deelde de hele maand februari hartjes uit aan mensen waarvan zij vindt dat deze het verdienen omdat ze zich dagelijks inzetten voor zieken of zwakkeren in onze maatschappij.

Creatieve werkvloer

De Stichting Kompas-mengelmoes is gevestigd in wijkcentrum Villa Nova en biedt daar 3 dagdelen in de week een creatieve werkvloer waar mensen een kans krijgen om te werken aan sociale arbeidsactivering, isolement doorbreken, de Nederlandse taal oefenen, nieuwe contacten leggen en hun netwerk uitbreiden. Het programma biedt handwerktechnieken zoals haken, breien, naaien, mozaïek en leerbewerking. Ook is er samenwerking met een houtwerkplaats. 

Hoogwaardige kwaliteit

Er wordt niet zomaar gezellig gehandwerkt maar conceptmatig en professioneel gewerkt en geleerd. De prachtige design producten worden via verschillende wegen verkocht: via een webshop, exposities, evenementen, en beurzen en ook daarin worden de deelnemers betrokken. Dit alles wordt ondersteund met professionele ondersteuning van ondernemers en vrijwilligers.

Twee vrijwilligsters, Ilse en Angela, werden in een persoonlijk lied toegezongen door de Rolero’s en ontvingen, net als de andere 11 dames en 1 heer, het Hartelijk Dankhartje van de nachtburgemeester. Na het koffie drinken en een heerlijk uitziende taart gegeten te hebben gingen de activiteiten weer verder zoals normaal.

Kompas-mengelmoes doet dit jaar voor de derde keer mee met landelijke vrijwilligersdag van het Oranje Fonds, NLdoet. Op 22 maart wordt in het Brei en Haakcafé een breisel gecreëerd van recycle materiaal dat wordt gebruikt voor de aankleding van een straatobject. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via: http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=6390621

Wie eens mee wil breien in een workshop heeft daartoe de gelegenheid op zaterdag 8 maart. Zie onze agenda voor meer informatie hierover.

Kompas-mengelmoes, Wijkcentrum Villa Nova
Derde van Hezewijkstraat
6542 JP Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties