Officiële opening wandelbrug de Ooypoort VIDEO

Van onze redactie
28 februari 2014

Gistermiddag werd de Ooypoort, de nieuwe wandelbrug tussen de oostelijke Waalkade en de Stadswaard, officieel geopend door wethouder Jan van der Meer en Arjan Snel van Staatsbosbeheer.

De voetgangersbrug slaat letterlijk een brug tussen stad en natuur en is van wezenlijk belang voor “De Bastei”, het toekomstige centrum voor natuur- en cultuurhistorie in de Stratemakerstoren. De brug werd gerealiseerd door de gemeente Nijmegen en Staatsbosbeheer en medegefinancierd door de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer.

Drive-in bios onder de Waalbrug

Arjan Snel noemde nog een idee dat al eerder geopperd was: de vertoning van de film “De nieuwe wildernis’ in een drive-in bioscoop op de parkeerplaats onder de Waalbrug. Als het aan hem ligt zou dat in augustus van dit jaar gerealiseerd kunnen worden.

Nieuwe wandelroute

Tevens presenteerde het IVN Rijk van Nijmegen ter gelegenheid van hun 40-jarige bestaan een nieuwe wandelroute. De ‘wandeling in en om de stadswaard’ is een route van ruim een uur die vanaf de Waalkade door het open, ruige terrein langs de rivier loopt met als eerste startpunt de Ooypoort wandelbrug. De route is te vinden op www.ivn-nijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties