Meer vegetarische en veganistische opties
Voorheen hadden bezoekers de keuze uit drie warme maaltijden: een vegetarische en twee met vlees. In de nieuwe Refter is er een grote keuze aan menu’s bij zijn zes uitgiftepunten. Het nieuwe restaurant biedt meer vegetarische en veganistische maaltijden en biologische en streekproducten. ‘We willen mensen verleiden maaltijden te kiezen zonder vlees’, zegt Gerben Smit. Ook goed voor de duurzaamheid: de koffiedroes gaat niet meer in de prullenbak maar wordt afgevoerd om als voedingsbodem te dienen voor oesterzwammen.
Honderd extra plekken
In de nieuwe Refter zijn 850 zitplekken, dit zijn er honderd extra. Volgens Smit zijn bezoekers meer dan welkom om even te komen studeren of werken, de Refter moet een plek zijn waar mensen niet alleen hun maag komen vullen. Het balkon, bijvoorbeeld, wordt ingericht in een ‘bibliotheekachtige setting’. De Refter gaat open van half acht ’s ochtends tot acht uur ’s avonds en afhankelijk van het tijdstip zijn verschillende uitgiftepunten geopend.
Informatie
Naast de officiële opening op 26 maart, zijn er de hele week allerlei festiviteiten in de Refter. Zo kunnen studenten, medewerkers en bezoekers komen proeven van de nieuwe ruimte en het uitgebreide assortiment. Elke dag staat een thema centraal, met bijpassende kortingsacties en activiteiten. Het uitgebreide programma van de openingsweek is te vinden op de website van de Radboud Universiteit.