Zes jaar cel voor schieten op auto

Van onze redactie
7 maart 2014
De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 31-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Daarnaast moet de man schadevergoeding betalen aan het slachtoffer ter hoogte van €33.939,24. Van de gevangenisstraf wordt de tijd afgetrokken die de man al in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht.

Gevoel van onveiligheid


De man heeft zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag door met een vuurwapen meerdere keren in de richting van een auto te schieten waarin een aantal personen zaten. Eén van hen is in zijn arm en been geraakt. Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat in de auto nog twee andere inzittenden zaten en dat van geluk mag worden gesproken dat er onder de inzittenden van de auto geen doden of nog meer gewonden zijn gevallen. De rechtbank heeft er ook rekening mee gehouden dat schieten op de openbare weg voor omwonenden, en in de maatschappij in het algemeen, gevoelens van onrust en onveiligheid teweegbrengt.

Geen voorbedachte raad


De rechtbank legt een lagere straf op dan de officier van justitie heeft geëist (negen jaar) omdat zij niet bewezen verklaard vindt dat sprake is geweest van voorbedachte raad en zij de man daarom vrijspreekt van poging tot moord.

Vrijspraak voor bestuurder auto

De rechtbank heeft een 33-jarige man vrijgesproken van enige betrokkenheid bij het schieten in de richting van een auto waarin drie inzittenden zaten. De man was de bestuurder van de auto van waaruit is geschoten.


Dit bericht delen:

Advertenties