Studentenevenement
Om deel te nemen aan de Batavierenrace schrijft een ploegleider zich in met een team van 25 lopers. Er zijn namelijk 16 heren- en 9 vrouwenetappes. Deze etappes zijn verdeeld over drie dagdelen: de nacht-, ochtend- en middagetappes. Per team moeten minstens drie deelnemers ingeschreven staan bij een hogeschool of universiteit. Op deze manier blijft de Batavierenrace een echt studentenevenement.
Bata4life: voor het goede doel
Sinds de 41e Batavierenrace bestaat Bata4life. Samen met KWF Kankerbestrijding zorgt Bata4life ervoor dat ploegen en deelnemers geld inzamelen voor het goede doel. Het ingezamelde geld wordt gedoneerd aan KWF en wordt daarmee besteed aan onderzoek naar kankerbestrijding door verschillende Nederlandse universiteiten.
Nieuwe concepten
Dit jaar zijn er een aantal nieuwe concepten, waarmee de deelnemers tijdens de Batavierenrace wat extra’s aangeboden wordt. Dit jaar is er tijdens de Batavierenrace namelijk een campingwinkel te vinden op de campus van de Universiteit van Twente. Producten die vergeten, kwijt of kapotgegaan zijn, kunnen aangeschaft worden in de campingwinkel. Een breed assortiment aan producten is hier te vinden: van tent, luchtbed en slaapzak tot blikopener, dobbelsteen en zonnebrand. Voor de echt luie student is het zelfs mogelijk om producten van tevoren te bestellen, zodat die tent niet helemaal vanuit Groningen of Maastricht meegenomen hoeft te worden. Een extra leuk detail van de campingwinkel is dat de opbrengst van alle ingekochte producten naar Bata4life gaat.
Een bijzonder product dat ook in de campingwinkel te vinden is, is de Bata-sok. Dit jaar zijn er voor het eerst limited edition Bata-sokken te verkrijgen. Naast sokken zijn andere kledingstukken deze Batavierenrace ook makkelijk te verkrijgen. Dit jaar is er in samenwerking met drukkerij Eurosport Borne een kledingwebshop opgezet. Via de webshop kunnen teams voor een studentenprijsje bedrukte kleding aanschaffen voor het hele team.