COC Nijmegen zoekt nieuwe voorzitter

Van onze redactie
8 maart 2014

COC Nijmegen zoekt een nieuwe voorzitter, nu Joris Blaauw na drie jaar afzwaait. Blaauw leidde de afgelopen periode de verhuizing naar het Roze Huis en spande zich in voor het eerste Roze Stembusakkoord op gemeentelijk niveau. Daarmee committeert een groot aantal Nijmeegse politieke partijen zich aan zes concrete punten op het terrein van emancipatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT).

De scheidend voorzitter noemt zelf het uitdragen van diversiteit zijn belangrijkste speerpunt van de afgelopen jaren. Bij zijn aantreden in 2011 merkte hij dat vooral jonge homo's zich afzetten tegen extravagantie en nichterigheid omdat dat de emancipatie in de weg zou staan. “Ik vond en vind dat we de diversiteit binnen de LHBT-gemeenschap moeten omarmen en uitdragen. Het COC is er voor het homostel dat getrouwd en wel op de bank naar de favoriete soap kijkt, als voor de nicht die in roze bontjas het uitgaansleven onveilig maakt.”

Met Blaauw verliest COC Nijmegen een 'politiek dier', zegt secretaris Oot Kerkhoven van de vereniging. Kerkhoven: “We zoeken nu een opvolger. Een voorzitter met een roze hart.” De nieuwe voorzitter moet het Roze Stembusakkoord samen met de gemeente Nijmegen realiseren en de banden met de omliggende gemeenten aanhalen. De nog te vinden voorzitter krijgt ook intern belangrijke taken. Zo moet hij of zij het nieuwe vrijwilligersbeleid implementeren en samen met andere partijen bijdragen aan een goedlopend Roze Huis. Het onderkomen voor de brede homobeweging is uniek in Nederland.

Naast de voorzitter verliest COC Nijmegen nog twee bestuursleden. Zij vertrekken wegens verhuizing en een te drukke baan.


OVER COC NIJMEGEN

COC Nijmegen stelt zich de bevordering van emancipatie, acceptatie en integratie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders ten doel. Het COC houdt daartoe zichtbaarheidsacties en doet aan belangenbehartiging. Daarnaast is het COC een ontmoetingspunt voor de lhbt-gemeenschap uit het werkgebied. Naast de keizerstad is COC Nijmegen actief een groot aantal omringende gemeenten. COC Nijmegen heeft bijna vijfhonderd leden en telt ongeveer honderd vrijwilligers.

Voor het functieprofiel van de nieuwe voorzitter:
http://www.cocnijmegen.nl/geen-categorie/voorzitter-met-een-roze-hart-gezocht/

Voor meer informatie over het stembusakkoord:
http://www.cocnijmegen.nl/geen-categorie/roze-stembusakkoord-nijmegen/


Dit bericht delen:

Advertenties