Nijmeegs Boekenfeest

Van onze redactie
9 maart 2014
Op de eerste dag van de Boekenweek pakte literair Nijmegen groot uit in concertgebouw de Vereeniging. Het Boekenfeest werd voor de achtste keer georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) samen met de onder haar vleugels opererende literaire organisaties in Nijmegen. De stadsdichter Marijke Hanegraaf opende met een stadsgedicht de avond.

Het jaarlijkse Boekenfeest werd opgeluisterd met tal van bekende schrijvers zoals Cees Nooteboom, ontdekkingsreiziger en tv maker Redmond O'Hanlon en Tommy Wieringa.  Schrijver Tommy Wieringa is de auteur van 'Een mooie jonge vrouw', het boekenkweekgeschenk van dit jaar. In de grote zaal van de Vereeniging werd hij geïnterviewd door schrijfster Niña Weijers. In het publiek zaten o.a cultuurwethouder Henk Beerten en sportverslaggever/journalist en schrijver Marcel Rözer.

Uit Nijmegen waren het de schrijfsters Kysia Hekster en Steffie van den Oord die optredens verzorgden. De laatste schreef het boek Vonk dat zich afspeelt in het Nijmegen rond 1713, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over Anna Maria Vonk. De vrouw werd verdacht van medeplichtigheid aan de moord op haar man.

De Boekenweek duurt tot 16 maart en heeft als thema reizen.


Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties