Supportersclubs NEC betreuren incidenten na wedstrijd

Van onze redactie
9 maart 2014
De supporters van NEC nemen afstand van het gedrag van enkele supporters gisteravond. Er is begrip voor de emotie maar niet voor de daarop volgende acties op het stadionplein. De spelers zelf en de spelersbus werden bekogeld en er werd lichamelijk geweld gebruikt tegen stewards. Daar is gisteravond een 54-jarige Nijmegenaar voor aangehouden.

Op de site van ENIESEE HKN, de onafhankelijke supportersclub, staat het volgende te lezen:

"Als HKN-bestuur hebben wij besloten, om 'gewoon lekker' naar huis te gaan bij thuiskomst. Verslagen, maar zó erg zelfs, dat we geen enkele energie meer wilden verspillen aan het schreeuwen naar de selectie en het bestuur. Praten of om de tafel gaan zitten na zo'n wanvertoning... Wat heeft dat voor zin nog?

De volgende dag zien we tot onze grote verbazing wat er zich op het stadionplein heeft voorgedaan. Het zal wel weer zwaar opgeblazen worden in de media en toch zijn er dingen gebeurd die wij zeer betreuren. Je blijft namelijk wel met je poten van de spelers af! Hoe boos of teleurgesteld je ook bent! Helemaal als je vlak daarvoor zelf nog uit volle borst zingt: “Schaam je kapot!”

Maar terug naar waar het om draait, want laten we wel wezen, wat er bij thuiskomst gebeurde kan niet, maar wat er wekelijks op het veld gebeurt, kan helemaal niet! En dat is wat op nummer één moet blijven staan! Wij gaan in ieder geval, na een korte periode van “bezinning” de boel maar weer eens een keer op scherp zetten, want dat leek een tijd geleden in ieder geval een paar wedstrijden te helpen!"

Ook de officiële supportersvereniging van NEC plaatste een verklaring op hun site:

"Gisteren tegen Roda JC was de zoveelste teleurstelling in dit seizoen. Met ruim 800 supporters reisden we af naar Limburg. De 3-1 nederlaag doet pijn, zeker met het gevoel dat we op strijd de wedstrijd verloren hebben.

We begrijpen dan ook heel goed de emotie na de wedstrijd en snappen ook dat er bij de spelers, staf en directie verhaal uitleg gevraagd gaat worden. Maar NOOIT mag fysiek geweld gebruikt worden. We betreuren het dan ook zeer dat geprobeerd is spelers aan te vallen of te bekogelen met voorwerpen. Dat geldt ook voor het geweld tegen een steward en een medewerker van NEC.
De Supportersvereniging neemt dan ook stellig afstand van deze reactie van supporters. Juist in deze tijden moeten we het met elkaar doen. Samen moeten we voorkomen dat NEC degradeert. We zijn na gisteren terneergeslagen, maar niet knock-out! Met drie thuiswedstrijden in vier weken kunnen we het tij nog keren! "


Dit bericht delen:

Advertenties