Vrede van Nijmegen Penning voor Neelie Kroes

Van onze redactie
12 maart 2014
De Vrede van Nijmegen Penning 2014 is toegekend aan Eurocommissaris Neelie Kroes. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar inzet voor innovatie en snelle internetverbinding voor alle Europeanen.

Mevrouw Kroes is pleitbezorger van 'open acces', van belang voor de ontwikkeling van de wetenschap en educatie. In een presentatie van burgemeester Bruls, directeur Dierick van NXP en collegevoorzitter Meijer van de Radboud universiteit werd de naam op een ludieke wijze bekend gemaakt; door het inschakelen van een magnetron verscheen de naam Kroes.

De Vrede van Nijmegen Penning wordt eens in de twee jaar toegekend aan een persoon die zich inzet voor Europa. In 2010 ging de prijs naar Jaques Delors (voorzitter van de Europese Commissie van 1985 tot 1995 ) en in 2012 naar auteur Umberto Eco.

In een bijeenkomst op 7 mei in de Sint Stevenskerk zal Neelie Kroes de onderscheiding in ontvangst nemen en de Vrede van Nijmegenlezing uitspreken.

De Penning is een initiatief van de gemeente Nijmegen, Radboud Universiteit en NXP Semiconductors N.V. en wordt ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties