Han Brunner geeft een lezing over de mogelijkheden en onmogelijkheden van genetische technologie, Heino Falcke belicht het mysterie van zwarte gaten en Britt Wray behandelt de belofte en het gevaar van het tot leven brengen van uitgestorven dieren.
Han Brunner: mogelijkheden en onmogelijkheden van genetische technologie
Han Brunner is hoogleraar in menselijke en moleculaire genetica aan het Radboudumc in Nijmegen en aan het MUMC in Maastricht. Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van klinische genetica, met een focus op hersen gerelateerde genetische aandoeningen. Hij identificeerde een zeldzame genetische ziekte, die gepaard gaat met veel agressie. In de pers werd het al snel ‘het agressie gen’ genoemd. Hij ontving meerdere onderscheidingen en prijzen voor zijn werk.
Heino Falcke: het mysterie van zwarte gaten
Heino Falcke is hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de Radboud Universiteit. Onder zijn leiding werd de eerste foto van een zwart gat gemaakt, de belangrijkste wetenschappelijke prestatie van deze eeuw. Hij won in 2011 de Spinozapremie.
Britt Wray: over de herrijzenis van de mammoet
Britt Wray was onderzoeker, promoveerde in de wetenschapscommunicatie, is veelvuldig te gast bij de Canadese radio en televisie en schreef The Rise of the Necrofauna: The Science, Ethics and Risks of De-Extinction, een van de favoriete boeken uit 2017 van The New Yorker.
Tickets
Het volledige programma van InScience 2019 staat vanaf 17 oktober online. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tickets zijn vanaf 17 oktober te koop via de website of aan de kassa van LUX. Reserveren van kaarten is niet mogelijk.