Onlangs mocht chef-kok Emile van der Staak nog de Proefschrift Restaurant Award voor ‘Chef van het Jaar 2019’ in ontvangst nemen. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de gedreven chef. In zijn Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel kookt hij bewust met lokale en duurzame producten. Zijn specialiteit is de ‘Botanische Gastronomie’: een op planten gebaseerde keuken. Tijdens ‘De keuze van Emile van der Staak’ zijn op zijn uitnodiging voorzitter van Voedselbosbouw Nederland Wouter van Eck en culinair recensent Mac van Dinther te gast in de bieb. Samen praten ze over de wereld van de duurzame voedselproductie.
Win een diner in De Nieuwe Winkel
Tijdens de Nederland Leest-campagne verloot de Bibliotheek Gelderland Zuid een diner voor twee personen bij restaurant De Nieuwe Winkel aan het Gebroeders van Limburgplein 7 in Nijmegen. Deel je antwoord op de vraag ‘Wat is jouw favoriete boek over duurzaamheid en waarom?’ op de Facebookpagina van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De actie duurt van 1 tot en met 30 november. Houd de website van de bibliotheek in de gaten voor meer informatie.
Geschenkbundel Winterbloei
Bij de Nederland Leest-campagne hoort ook het jaarlijkse geschenkboek. Dit jaar staat het werk van schrijver Jan Wolkers centraal. De natuur was voor hem een grote bron van inspiratie. In de geschenkbundel ‘Winterbloei’ zijn de mooiste natuurverhalen van Wolkers samengebracht en toegelicht door Onno Blom. Aaf Brandt Corstius schreef persoonlijke en actuele columns en Ronald Giphart verzorgde het voorwoord. Iedereen kan het boekje gedurende de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek.
Informatie
De avond in Bibliotheek De Mariënburg begint maandag 18 november om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek en kosten € 7,50 voor bibliotheekleden en studenten en € 10,00 voor overige bezoekers.