Een aantal gemeenteraadsleden, 12 Nijmeegse collega-organisaties, vijf dichters, een columnist, een schrijver en de Oegandese mensenrechtenverdediger William en burgemeester Bruls deden ook mee. ‘Mensen komen naar de bibliotheek om kennis te nemen van de verhalen die achter de personen zitten waar de brieven over gaan. En het is bijzonder de brede diversiteit van mensen te zien die hiernaar toe komen’, aldus burgemeester Bruls. Er was een lijst beschikbaar van jongeren voor wie een brief geschreven kon worden.
Tijdens de Write for Rights actie was er ook livemuziek te horen met onder meer ‘Liederen Troost en Strijd’. Op de piano speelde Rhea Elise, Nijmegenaar van het jaar 2018. Toonkunstkoor Nijmegen en Edison Nijmegen waren ook te horen. Voor de kinderen was er een kindervoorstelling met kabouter Ellen. Het was dit jaar de vijfde editie van Write for Right Nijmegen. De teller van het aantal brieven dat wereldwijd is verstuurd, staat momenteel op 124021 brieven.
Werkterrein uitgebreid
Ooit begon Amnesty met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen. In de afgelopen vijftig jaar is het werkterrein van Amnesty enorm uitgebreid en strijden zij voor mensenrechten overal en voor iedereen. Amnesty is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen leden, sympathisanten en activisten en voert in meer dan 150 landen actie voor vrijheid, gelijkheid, menselijke waardigheid en gerechtigheid. Dit doen zij door het voeren van campagnes, lobbyen bij regeringen, onderzoeken naar onrecht en het geven van voorlichting.
Een vuist maken tegen onrecht
Het werk van Amnesty beschermt en versterkt mensen. Amnesty weet waar zij een verschil kan maken en hoe miljoenen supporters te mobiliseren te strijden tegen onrecht. Of het nu gaat om het afschaffen van de doodstraf, het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen, tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging; Amnesty maakt een vuist tegen onrecht.