FietsCentrum Nijmegen opent haar deuren in Honig

Van onze redactie
27 april 2014
Het FietsCentrum Nijmegen (FCN) biedt een plek aan alle fietsliefhebbers en -ondernemers. Zij kunnen hier gezamenlijk creëren, produceren, activiteiten organiseren en ondernemen. Het bedrijvencentrum zal de fiets in de schijnwerpers zetten als middel voor topsport, breedtesport, designliefhebbers én als praktisch en duurzaam vervoermiddel.
Joppe van Stiphout, de man achter het plan voor het FCN, licht toe: “Het idee om een bedrijvencentrum te openen voor fietsondernemers ontstond drie jaar geleden. Het was snel duidelijk waar het fietscentrum moest komen. Nijmegen is een fantastische fietsstad: het is centraal gelegen, heeft een universiteit waar onderzoek gedaan wordt naar gezondheid en mobiliteit en biedt een prachtige heuvelachtige fietsomgeving en met veel fietsliefhebbers en innovatieve fietsondernemers”.

Na de eerste ideeën werden verschillende locaties bekeken, subsidies aangevraagd, een werkgroep opgezet en verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Het idee werd echter pas echt concreet bij het vrijkomen van een grote ruimte in het Honig complex. In de oude soepfabriek komt het FCN in een prachtige ruimte met karakteristieke fabriekseigenschappen. De ruimte wordt momenteel grondig verbouwd om te voldoen aan de gebruiks- en veiligheidseisen. In het FCN komt onder meer een grote werkplaats, fietsverhuur van Mastworp met verschillende soorten mountainbikes en racefietsen, een kleedkamer, de gezellige F-bar waar bezoekers kunnen ontspannen met koffie, bier en hapjes, de fixie- en designfietsenwinkel Stipbike en Elan ligfietsen.
De ondernemers van het FCN bieden iedere donderdagavond een technische cursus, filmavond of andere interessante fietsactiviteit. Op deze avonden wordt de ruimte ook beschikbaar gesteld aan derden voor het organiseren van verschillende initiatieven rondom fietsen. Door de grote ruimte die het FCN huurt in het Honig Complex kunnen geïnteresseerde fietsondernemers zich nog aansluiten bij het huidige bedrijvencentrum.
Het Honig complex is met 33.000m2 de nieuwe hotspot in Nijmegen. De Gemeente Nijmegen wilde verschillende constructieve ondernemers in dit grote complex, die gezamenlijk zorgen voor veel leven in de brouwerij. Het gebied rondom de Honig moet de komende jaren een populair gebied worden om te wonen en te werken, mede door het Waalfront project.  Door de samenwerking binnen het FCN en met andere ondernemers in de Honig worden er wekelijks meer dan 1000 bezoekers verwacht.

Opening:
De grote opening van het FCN vindt plaats in het weekend van 9 en 10 mei. Bezoekers zijn vrijdag en zaterdag van 10u tot 18 u van harte welkom om een bezoek te brengen aan het FCN aan de Waalbandijk 25 in Nijmegen. De openingstijden zijn: 10 tot 18u.

Dit bericht delen:

Advertenties