Gevangenisstraf en TBS geëist voor mishandeling agenten

Van onze redactie
20 maart 2014
Het OM heeft een jaar gevangenisstraf geëist tegen een 33-jarige man uit Nijmegen. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van twee politieagenten op 22 april 2013 in Nijmegen.

De agenten werden op 22 april opgeroepen om naar het Domus huis in Nijmegen (een 24 uurs instelling van het Leger des Heils) te komen in verband met problemen. Ter plaatse hebben de agenten moeten vechten om te voorkomen dat de geweldsuitbarsting van de verdachte op de daar aanwezigen zou overslaan. De verdachte heeft daarbij beide agenten hard geslagen met stokken. Een agent raakte hierbij in eerste instantie gewond aan zijn hoofd. De verdachte bleef doorgaan met inslaan op hem. De andere agent probeerde de verdachte vast te grijpen, maar werd toen ook hard geslagen met een stok. Beide agenten verloren korte tijd het bewustzijn.

De officier noemde het een wonder dat beide agenten geen blijvend letsel aan de mishandeling overgehouden hebben. De verdachte wordt daarom poging zware mishandeling verweten.
Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is.

De officier van justitie heeft een jaar gevangenisstraf geëist en TBS met voorwaarden. De voorwaarden zijn geformuleerd door de reclassering, met in ieder geval een deel klinische behandeling gedurende twee jaar. Bij de eis is rekening gehouden met de ernst van de feiten, de omstandigheden waaronder ze zijn begaan en de persoon van de verdachte.

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.


Dit bericht delen:

Advertenties