Gitarist Wout Pennings overleden

Van onze redactie
21 maart 2014
De Nijmeegse popgitarist Wout Pennings is afgelopen nacht op 64-jarige leeftijd overleden. Wout Pennings was een grote bekendheid in de nationale en Nijmeegse muziekwereld.

Al op 7-jarige leeftijd koopt hij zijn eerste gitaar en leert zichzelf gitaarspelen. Hij richt in 1971 de countryrockband Country Road op, die later overgaat in Side Track.

In 1977 komt hij in contact met diens jongere broer Frank Boeijen en samen nemen ze de lp 'Frank Boeijen en Woutje Pennings' op. Hij speelde samen met bekende mensen als Jan Rietman, Jody Pijper , Lenny Kuhr, Kaz Lux en Rob de Nijs.

In de jaren 80 richt hij Kali Tichi op, waarin hij speelt met Nels Busch en Henk Wanders (beiden ex-leden van de Frank Boeijen Groep). Midden jaren '90 brengt hij zijn eigen album uit: Wout Pennings Solo (1996). In 1997 stapt hij over op de Portugese muziek en richt hij Quatro Ventos op. Later is Pennings gastmuzikant bij de Nijmeegse band Rood & Nighthawks at the Diner.

Op 25 januari 2008 kreeg hij uit handen van de Nijmeegse burgemeester de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor de muziekwereld in Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties