Drie finalisten verkiezing Nachtburgemeester bekend

Van onze redactie
27 maart 2014
Uit de zes Nijmegenaren die zich hebben aangemeld als kandidaat voor het nieuwe Nachtburgemeesterschap van Nijmegen zijn op basis van meer dan 8.000 stemmen een drietal kandidaten uitgekozen die mee gaan naar de eindstrijd op 5 april op de Nijmeegse Boot. Tot en met 4 april kan er nog gestemd worden op de 3 finalisten.
De keuze van de jury is gebaseerd op een tweetal selectiecriteria: het meeste aantal stemmen enerzijds en anderzijds de verwachtingen van de invulling van het ambt. Daarbij is gekeken naar de profielen die de kandidaten over zichzelf hebben doorgemaild en de promofilmpjes die ze hebben gemaakt.

De drie, in de ogen van de jury, beste kandidaten zijn Rens Kroeze, Pim Lammers en Angela Verkuijlen. De jury is uiterst tevreden met de drie kandidaten en we verwachten dat ze het ambt vanaf 1 oktober voor vier jaar weer goed kunnen vervullen. De drie kandidaten die afgevallen zijn: Fabiënne Kanis (303 stemmen), Richard Stone (433 stemmen) en Patrick Tromp (112 stemmen). Zij worden heel erg bedankt voor hun deelname en inzet.

Voor de verkiezingsavond zelf worden aan de drie geselecteerde kandidaten een dertigtal toegangskaarten voor de Nijmeegse Boot toegekend, die zij onder hun fanclub kunnen verdelen. Daarnaast zijn ook de nachtwethouders en nog een aantal andere Nijmegenaren uitgenodigd. In totaal worden er 120 belangstellenden verwacht, dat is ook de maximale capaciteit van de Nijmeegse Boot.

De jury bestaat de nachtburgemeester van Nijmegen Doro Krol, de nachtburgemeester van Groningen Chris Garrit, Ben van Hees als voorzitter van het college van nachtwethouders en uit het huidige bestuur van de stichting nachtburgemeester Nijmegen Rene van Hoften , voorzitter en Nancy van den Akker, penningmeester.

Het percentage van de verliezende kandidaten (samen 10 %) is van het totaal aantal stemmen afgetrokken zodat de eerder geplaatste stemmen op de finalisten zijn blijven staan.


De verkiezingsavond start om 21.00 uur en om 23.00 uur volgt de bekendmaking van de nieuwe Nachtburgemeester.

Dit bericht delen:

Advertenties