Schietincident Tolhuis: mogelijk intern conflict Nijmeegse motorclub

Van onze redactie
28 maart 2014
Gistermiddag is een 42-jarige Nijmeegse verdachte in vrijheid gesteld door de rechtbank. Hij was de laatste van de drie verdachten die door de politie waren aangehouden naar aanleiding van een schietincident in Nijmegen.

De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident in Tolhuis in Nijmegen op woensdagmiddag 5 februari dit jaar. Eerder waren al een destijds 30-jarige Nijmegenaar en een 49-jarige plaatsgenoot vrijgelaten. De drie blijven verdachten in het onderzoek.

Wapens en drugs

Bij de arrestatie van de 30-jarige en 49-jarige Nijmegenaar werden ook wapens en drugs aangetroffen. Bij het schietincident raakte niemand gewond. Die bewuste dag meldde een 38-jarige Nijmegenaar omstreeks 12.25 uur dat er bij een ruzie in zijn huis was geschoten. De daders waren bij de komst van de politie vertrokken.

Flyeractie en buurtonderzoek

Op zaterdag 1 maart hield de politie een flyeractie. Dat leverde één getuige en een tip op. De recherche heeft sterke aanwijzingen dat er mogelijk sprake is van een intern conflict binnen een motorclub in Nijmegen. De politie zet het onderzoek voort.


Dit bericht delen:

Advertenties